stad en omgeving

Zilverstad Schoonhoven

De zilverstad Schoonhoven is een bezichtiging meer dan waard. Fraai gelegen aan de rivier de Lek biedt deze enige stad in de Krimpenerwaard zijn bezoekers alles op het gebied van edelmetaal en sieraden. Schoonhoven herbergt een gerenommeerde vakschool voor edelsmeden en juweliers.

In de voormalige kazerne is het Nederlands Zilvermuseum gevestigd waar een unieke verzameling van meer dan duizend antieke en curieuze voorwerpen worden tentoongesteld. Andere trekpleisters in de stad zijn  het Schoonhovens Edelambachthuis en de Stijlklokkenfabriek. Bezoek ook eens de zeer fraaie watertoren waar moderne kunstenaars hun 'zilverwerken' tentoonstellen in hun zilvergalerie.

 

Omgeving

Rijdt ook eens, bij voorkeur per fiets, de stad uit en verken de prachtige landelijke omgeving. Er zijn diverse fietsroutes bij de VVV verkrijgbaar. De molens naar Kinderdijk liggen op slechts 15 km van Schoonhoven. Een fietstocht naar Gouda of Oudewater is ook zeer de moeite waard.

Ook voor wandelaars zijn er volop mogelijkheden. Bijvoorbeeld een wandeling langs het riviertje de Vlist.

Zowel de binnenstad als de rustieke omgeving zijn binnen 5 minuten van Villa Voorncamp te bereiken. Per auto bent u trouwens binnen een uur in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.